Δυναμική η παρουσία του επιχειρηματικού κόσμου της Καβάλας στο θεματικό εργαστήριο με θέμα “Ανάπτυξη Επαγγελματικών Δεξιοτήτων” που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 Απριλίου 2022, στους χώρους του γραφείου μας εντός του κτιρίου της Δημοτικής Αγοράς Καβάλας.

 

Το Remicro LOCAL Workshop “άνοιξε” με μία εισαγωγική παρουσίαση, η κυρία Μαργαρίτα Φυδανάκη, Υπεύθυνη του γραφείου του ΚΕΠΑ για τις δράσεις του έργου στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, υποδεχόμενη τους συμμετέχοντες και τον φιλοξενούμενο ομιλητή μας, κύριο Θεράποντα Φάκα, Trainer, Business Coach, “Coach the Day“.

 

Μέσω μίας βιωματικής προσέγγισης, ο κ. Φάκας ανέδειξε τους πόρους και τις δεξιότητες εκείνες που χρειάζεται κάποιος στον κόσμο του “επιχειρείν”.  Υπογράμμισε δε, την αξία της συνεργασίας, όχι μόνον ως προς το εξωτερικό περιβάλλον μίας επιχείρησης, κυρίως ως προς την υιοθέτηση μίας ανθρωποκεντρικής κουλτούρας στο εσωτερικό της ίδιας της επιχείρησης.  Συνέχισε μιλώντας για τον “κρυφό” συνέταιρο που έχει κάθε επιχείρηση, που δεν είναι άλλος από το ανθρώπινο δυναμικό αυτής! Χωρίς την συναίνεση αυτού δε μπορεί να υλοποιηθεί σωστά καμιά προσπάθεια! Προέτρεψε μάλιστα τους συμμετέχοντες να συναλλάσσονται με τα στελέχη/υπαλλήλους τους, έχοντας κατά νου ότι απέναντί τους βρίσκεται ένας πολύτιμος συνεργάτης που συμπορεύεται δίπλα – και όχι απέναντι – στον εκάστοτε επιχειρηματία / εργοδότη.  Κλείνοντας, επεσήμανε ότι ο καθένας από εμάς οφείλει να λειτουργεί με τη νοοτροπία του “ελεύθερου επαγγελματία”, είτε απασχολείται ως υπάλληλος σε μια συγκεκριμένη εταιρεία, είτε είναι ο ιδιοκτήτης μιας επιχείρησης, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που έχει επιφέρει η ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας και η παγκοσμιοποίηση.